Srijeda , 21 Oktobra 2020, 7:59
Home / Škola i obrazovanje / Školska dvorana i dalje nezavršena

Školska dvorana i dalje nezavršena

Iako radi već 120 godina i jedna je od najstarijih škola u Republici Srpskoj, Osnovna škola “Petar Petrović Njegoš“ u Boljaniću kod Doboja nikada nije imala sportsku salu.
o predstavlja veliki problem za 173 učenika koji nastavu fizičkog vaspitanja izvode u neuslovnom prostoru.
Prije 13 godina pored školske zgrade sagrađena je velika sportska sala. Nikada nije završena, jer je nestalo novca za njeno opremanje. Samo za prozore potrebno je oko 70 hiljada maraka.
– Naši učenici su uskraćeni za nastavu fizičkog vaspitanja, pogotovo u zimskom periodu kada nastavu izvode u hodniku, odnosno u prostoru škole koji je predviđen za hol,kaže Nenad Mikić, direktor Osnovne škole “Petar Petrović Njegoš“ Boljanić-Doboj.
Boljanićani su poznati i kao dobri sportisti. Njeni učenici su pobjednici u nekoliko atletskih takmičenja. Ali, bez dobrih uslova za sportski razvoj teško će, kažu, nastaviti sa uspjesima.
– Nama djeci je želja da nam se sala opremi, da možemo kao sva druga djeca u drugim školama, da radimo fizičko, kaže Pavle Јanković, učenik 7. razreda.

– Јako nam je teško raditi fizičko jer zimi se unosi mnogo snijega i mnogo je mokro i klizavo. Malen je prostor u prostoriji gdje radimo fizičko, ističe Marina Grujičić, učenica 7. razreda.
U školi su spremni, kažu, da salu podijele sa drugima. Očekuju saradnju s privrednicima.
– Svi oni koje žele i hoće da investiraju, da dio sale ostavimo za nastavu a jedan dio za privredne subjekte -mi smo spremni da ustupimo za realizaciju bilo kog projekta, otvoren je za saradnju direktor Mikić.
U školi očekuju pomoć i od Ministarstva prosvjete i kulture i Grada Doboja da bi završili izgradnju sportske dvorane.

Jedan Komentar

Komentariši

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.