Ponedjeljak , 30 Novembra 2020, 20:27
Home / Servisne informacije / Važno obavještenje za mještane Boljanića vezano za nestašicu vode
Voda u Boljaniću

Važno obavještenje za mještane Boljanića vezano za nestašicu vode

Poštovani mještani Boljanića, zbog vašeg velikog interesovanja i opravdane uznemirenosti zbog stalne nestašice vode kontaktirali smo upravu udruženja potrošača vode Prenja, Jezerac, Provale.

Situacija je sledeća: na mreži vjerovatno postoji jedan ili više većih kvarova koje tehnička služba još nije uspela da otkrije. Konstantno se pretražuje linija, dotok vode sa izvora na bazene je solidan, ali je potrošnja enormno veća od dotoka čak i u toku noći kada bi trebalo da nema gotovo nikakve potrošnje.

Dobojski Vodovod je na naš zahtjev poslao ljude i mjernu opremu koja je predhodnih dana spajana na pojedinim dijelovima linije da bi se mjerio protok i da bi otkrili koji vod ima najveću potrošnju, odnosno rasipanje. Upravo prije otprilike dva sata Radovan je ponovo zatvorio liniju da bi se napunio bazen do noćas i da bi se ponovo mjerila potrošnja.

Našim boljančanima se još jedanput izvinjavamo zbog nastale situacije i molimo ih za strpljenje. Takođe Vas sve  molimo da ako neko primjeti neki kvar u svojoj blizini o tome obavjesti nekoga iz uprave udruženje.