Home / Sport / Karate Klub
karate klub

Karate Klub

U Boljaniću više od 30 godina postoji i uspješno radi Karate Klub Ozrenski Sokolovi. u dugogodišnjoj istoriji karatisti našeg kluba učestvovali su i postigli zavidne rezultate na brojnim takmičenjima u Republici Srpskoj, Bosni i Hercegovini, Srbiji i šire.

Zahvaljujući grupi entucijasta i zaljubljenika u ovaj sport klub i u ovim teškim vremenima nastavlja sa radom. stalno se upisuju novi polaznici što je za svaku pohvalu.

Klub za svoje treninge koristi salu boljaničkog Doma Kulture.

Trener je Dragan Spasojević

Mjesečna članarina je 10 KM . Treninzi su ponedjeljkom i srijedom u 19 a subotom u 17 sati

Naš karate klub je 2009. godine organizovao i ugostio eminentne stručnjake karatea. Kod manastira Svetog Nikole na Ozrenu u opštini Petrovo održan je trodnevni karate kamp, koji je vođen pod rukovodstvom majstora karatea doktora Ilije Јorge iz Beograda.
Više od 110 mlađih i starijih karatista iz Boljanića, Doboja, Dervente, Modriče, Trebinja, Milića, Bratunca i Banjaluke na terenima Ozrena uvježbavali su klasični karate, po kome je Јorga poznat u svijetu. Јorga je 2008
. godine postao nisilac crnog pojasa deseti dan (judan), koji mu je dodijeljen od IBMA u SAD. Proslavljeni je šampion Evrope u katama i 13 puta jugoslovenski majstor u otvorenoj sportskoj borbi i ponovljeni šampion Evrope. Јorga je osvajač medalja na mnogim međunarodnim turnirima, te prvi šampion koji nije iz Јapana, a koji je pobijedio na šampionatu svijeta u Tokiju. “Karate je istovremeno edukacija i vaspitanje i veoma je dobrom što su djevojčice i dječaci na Ozrenu, jer ovdje kroz karate formiraju svoju lilčnost”, rekao je Јorga Srni. On je dodao da je karate i “samoperfekcija” i kristalisanje najkvalitetnijih osobina u čovjeku. “Dobro je što mladi uče karate, jer je to dobar način samoodbrane, ali i metod školovalja volje, o čemu svjedoči podatak da su po pravilu karatisti dobri učenici i ljudi”, zaključio je Јorga. Treneri Karate kluba “Ozrenski sokolovi” iz Boljanića, organizatora kampa, majstori karatea Dragan Spasojević i Slaviša Sofrenić izrazili su veliko zadovoljstvo zbog dolaska doktora Јorge na Ozren. Sofrenić je izrazio nadu da će, osim njega i Dragana Spasojevića, za dvije godine u Karate klubu “Ozrenski sokolovi” biti još majstora karatea. “Zahvaljujući Јorgi naš klub će ubuduće postizati još bolje rezultate”, ocijenili su treneri, dodavši da u ozrenskom selu Boljaniću karate trenira više od 30 karatista različitih uzrasta.