Home / Privreda / Počela prodaja regresiranog dizel goriva

Počela prodaja regresiranog dizel goriva

Počela prodaja regresiranog dizel goriva za poljoprivrenike Republike Srpske

Prodaja regresiranog dizel goriva za poljoprivrednike počela je na 15 NIS Petrol i GAZPROM benzinskih stanica u Republici Srpskoj, u saradnji sa Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Vlade Republike Srpske.

Poljoprivrednicima je omogućena kupovina dizela po cijeni nižoj za 0,60 KM po litru u odnosu na redovnu maloprodajnu cijenu. Pravo na popust imaju poljoprivredna gazdinstva koja po hektaru obradive površine kupe do 100 litara goriva. Prilikom kupovine goriva po regresiranoj cijeni poljoprivrednici na benzinskoj stanici treba da pokažu zahtjev za preuzimanje dizela izdat u opštinskoj službi i ličnu kartu.

Regresirano gorivo se može kupiti na NIS Petrol benzinskim stanicama u Trnu, Bijeljini, Foči, Rogatici i Janji, kao i na GAZPROM benzinskim stanicama u Banjaluci, Prijedoru, Bijeljini, Doboju i Šamcu.

Poljoprivrednici koji posjeduju Agro karticu ostvaruju dodatni popust od 7 pfeninga po litri pri kupovini dizela. Korisnici Agro kartice mogu da postanu svi poljoprivrednici koji posjeduju potvrdu o aktivnom statusu u Registru poljoprivrednih gazdinstava. Pored te potvrde, oni na 15 GAZPROM i NIS Petrol benzinskih stanica u Republici Srpskoj treba da podnesu kopiju lične karte i kopiju saobraćajne dozvole za radnu mašinu, kao i da popune pristupnicu za dobijanje besplatne Agro kartice.

Komentariši

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.