Srijeda , 5 Avgusta 2020, 23:06
Home / Gastro / Petrovo-kotlićijada pred Ozrenski planinarski maraton

Petrovo-kotlićijada pred Ozrenski planinarski maraton

PETROVO – Dvadeset sedam ekipa sinoć je u kampu Ozrenskog planinarskog maratona u naselju Kaluđerica na Ozrenu, kuvalo svoju verziju „Ozrenskog zlatnog kotlića“, boreći se za titulu najukusnijeg. Nijanse su odlučivale a prema odluci žirija pobjeda je pripala ekipi „Čarda“ iz Doboja, drugoplasirana je bila ekipa iz Brčkog a treće mjesto osvojila je ekipa iz Šida (Srbija). Pored diploma ove ekipe osvojile su i novčane nagrade, obezbijeđene od strane organizatora manifestacije.

Ekipa iz Šida svoju novčanu nagradu poklonila je dječaku Aleksandru Grujičić iz Kakmuža, kome je nedavno kupljena kuća od sredstava prikupljenih u humanitarnoj akciji.

I sve ostale ekipe, a osim sa teritorije opštine Petrovo bilo ih je i iz Borova (Hrvatska), područja grada Doboja i opštine Lukavac, pripremile su odlične čorbance, kojima brojni posjetioci nisu našli nikakvu manu i svi zajedno su uživali u degustaciji i dobrom druženju.

Prostor kampa eksponatima su obogatili i izlagači: „Ručni rad Đukanović“, farma koza „Prenja“, Udruženje mladih „ Maestral“ Petrovo, „Pčelinjaci Andrić“ iz Karanovca i kućna radinost „Aronija“.Svojim nastupom veče su uljepšali članovi folklorne sekcije Zavičajnog udruženja Srba Ozrena i Posavine iz bratske opštine Borovo.

„Ozrenski zlatni kotlić“ zvanični je početak međunarodne manifestacije „Ozrenski planinarski maraton“ koji se ove godine održava četrnaesti put. Start maratonaca na svih osam pripremljenih staza, dužine od 6,1 do 101kilometar, je sutra ujutro u 09:00 časova. Očekuje se učešće nekoliko stotina planinara i ljubitelja prirode iz naše zemlje i regiona, a u kamp su već stigli učesnici iz Hrvatske i Mađarske.

Organizatori Ozrenskog planinarskog maratona su opština Petrovo, JU „Kulturno-turistički i sportki centar“ i Planinarsko društvo „Ozren-Kraljica 883“ iz Petrova a organizaciju su pomogli pripadnici Oružanih snaga BiH, JKP „Voda“ Petrovo, manastir Ozren i Udruženje dijabetičara „Dijabeta“ iz Doboja.

Sponzori manifestacije su kompanije „Messer BH Gas“, TGP „Tehnogas“ Kakmuž, „Husqvarna“, „Lav pivo“, „Vitinka“, „Asa“ osiguranje, „Kompanija Milojević“ i „Geokop“ Derventa.

Komentariši

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.