Ponedjeljak , 6 Aprila 2020, 4:02
Home / Škola i obrazovanje / Naša škola proslavila svoju slavu “Sveti Sava”

Naša škola proslavila svoju slavu “Sveti Sava”

I ove godine tradicionalno je u našoj školi, prigodnom priredbom i siječenjem slavskog kolača uz prisustvo sveštenika, obilježena školska slava Sveti Sava.

Učenici su prvo prisustvovali liturgiji u hramu Sv. Trojice, gdje je većina mlađih učenika  recitovala pjesme posvećene Svetom Savi gdje su im sveštenik i kume slave priredili prigodne poklone. Takođe i učenici u područnim školama u Tekućici i Suvom Polju su ispoštovali istu proceduru.

Već tadicionalno se svake godine u sklopu obilježavanja školske slave trči svetosavski kros na relaciji od škole do crkve Sv. Trojice u Boljaniću.

Ovogodišnji Svetosavski kros, kao i prethodnih godina, održao se u sklopu manifestacija povodom proslave Svetog Save, prvog srpskog svetitelja i prosvetitelja.
Programom Svetosavskog krosa predviđene su sledeće trke za djevojčice na 600m i dječake na 800m.
Ostvareni rezultati na Svetosavskom krosu su sledeći:

Dječaci:
1.Božo Trifković
2.Aleksandar Vitlešević
3.Dario Ristić

Djevojčice:
1.Aleksandra Anđelov
2.Nikolina Stanković
3.Elma Islamović

Zahvaljujemo se predsjedniku Sokolskog društva Zoranu Ristiću za kupovinu medalja za najbrže učesnike Svetosavskog krosa.

Čestitamo pobjednicima.

Nakon svih navedenih aktivnosti počela je centralna svečanost u prostorijama škole u Boljaniću- Nakon himne Svetom Savi, koju je otpjevao školski hor, direktor škole, Nebojša Pančić otvorio je svečanu priredbu prigodnim govorom. Učenici su pripremili i realizovali prigodan program posvećen Svetom Savi

Povodom školske slave ,,Sveti Sava” hor je uzeo učešće sa kompozicijom ,,Makedonsko devojče”

Povodom školske slave ,,Sveti Sava" hor je uzeo učešće sa kompozicijom ,,Makedonsko devojče".🎶🎵🎼

Publiée par JU OŠ ,,Petar Petrović Njegoš" Boljanić sur Lundi 27 janvier 2020

I ove godine smo imali sponzore i donatore. Vlasnik firme LIMEX, Zoran Ristić je donirao Svetosavske paketiće za nase učenike. Takođe, domaćin Tomo Simić je donirao Svetosavske paketiće za učenike PO Tekućica i Suvo Polje.
Hvala veliko od ❤️

Komentariši

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.