Ponedjeljak , 1 Juna 2020, 23:10
Home / Servisne informacije / Kontakt telefon koristiti isključivo za informacije o virusu Corona 19

Kontakt telefon koristiti isključivo za informacije o virusu Corona 19

Iz Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske apeluju da građani kontakt telefon koji je otvoren zbog davanja informacija u vezi sa virusom korona koriste isključivo u te svrhe.

Iz Instituta apeluju da kontakt telefon koji je otvoren zbog davanja informacija u vezi sa virusom korona građani koriste savjesno, te da ga ne koriste za pitanja o opštem zdravlju, jer time usporavaju rad službi i davanje pravrovremenih informacija licima kojima su one veoma potrebne.

Iz Instituta navode da građani koji su putovali u zemlje zahvaćene virusom korona treba da se jave na broj telefona 0800 50 555.

“Ukoliko ste putovali u zemlje u kojima je zabilježena pojava virusa korona ili su vam u vezi sa tim potrebne bilo kakve informacije, kontakt telefon je 0800 50 555”, ističu iz Instituta.

Trenutno je novim virusom korona zaraženo deset lica u Republici Srpskoj.

Dva lica nalaze se na Klinici za infektivne bolesti u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, a osam lica se nalazi u kućnoj izolaciji. Svi pacijenti se osjećaju dobro i nijedan nije vitalno ugrožen.

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 488 osoba, koje su doputovale iz područja zahvaćenih virusom korona, a nadzor je završen kod 132 osobe.

Komentariši

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.