Home / Sport / Karate klub Ozrenski Sokolovi proslavio 35 godina postojanja

Karate klub Ozrenski Sokolovi proslavio 35 godina postojanja

Sinoć je u prostorijama Karate kluba Ozrenski Sokolovi u Boljaniću upriličena svečanost povodom proslave značajnog jubileja u istoriji kluba, tačnije zavidnih 35 godina postojanja. Trener kluba Dragan Spasojević se osvrnuo na početke, na tu davnu 1984 godinu kada je grupa entuzijasta i zaljubljenika u ovaj sport osnovala KK Partizan i na čelu sa istaknutim trenerom Ljubišom Kruljem počela da trenira karate. Klub je tada okupio i danas okuplja veliki broj omladinaca Boljanića i okolnih sela. Klub je kroz istoriju učestvovao na brojnim takmičenjima, kako lokalnim, tako i medjunarodnim i osvojene su brojne medalje.

Naš karate klub je 2009. godine organizovao i ugostio eminentne stručnjake karatea. Kod manastira Svetog Nikole na Ozrenu u opštini Petrovo održan je trodnevni karate kamp, koji je vođen pod rukovodstvom majstora karatea doktora Ilije Јorge iz Beograda.

Sinoćnoj svečanosti su prisustvali gradonačelnik Doboja, gospodin Boris Jerinić, predstavnici lokalnih preduzeća i gradskih institucija kao i brojni gosti. Ovom prilikom uručene su zahvalnice svima koji su na bilo koji način pomagali Karate Klub. Zahvaljujući upravo pomoći gradske vlasti, lokalnim preduzećima i organizacijama, ali i svim dobrim ljudima koji su nesebično pomagali ovaj klub je i opstao svih ovih godina.

Ipak, pored svih navedenih zaslužnih ljudi, potrebno je odati veliku zahvalnost trenerima Ljubiši Krulju, Draganu Spasojeviću i Slaviši Sofreniću bez čijeg zalaganja, odricanja i truda ova priča ne bi trajala zavidnih 35 godina.

Našim Sokolovima želimo još puno jubileja, velikih sportista, takmičenja, medalja i sportske sreće.

Komentariši

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.