Ponedjeljak , 1 Juna 2020, 8:29
Home / Servisne informacije / INVESTITOR “ECO GLOBAL” NE ODUSTAJE!!
Fabrika za pirolizu gume

INVESTITOR “ECO GLOBAL” NE ODUSTAJE!!

Danas smo  iz Udruženja građana Sprečanska  Dolina dobili novo saopštenje u kom obavještavaju mještane Boljanića i okoline o novim koracima vezano za gradnju fabrike za pirolizu guma.

Iz udruženja navode:

“S obzirom da su dva puta odbijeni u Ministarstvu za ekologiju i građevinarstvo Republike Srpske, investitor iz Gračanice “Eco Global” je nastavio sa izgradnjom pogona za pirolizu pod motom izgradnja pogona za bravariju. Na sreću sve namjere investitora  i planovi za pretvaranje našeg Boljanića u Evropsko smetljište za sada su razotkriveni i osujećeni. Međutim, Boljančani nemojte se uspavati.

Kako bi skrenuli pažnju sa sebe angažovali su Polugić Zlatka, koji se od početka aktivnosti predstavlja kao vlasnik skladišta otpadnih guma. U januaru ove godine firma Inovator čiji je vlasnik navedeni Polugić obratila se sa zahtjevom Ministarstvu u cilju dobijanja dozvole za skladištenje otpadnih guma dnevnog kapaciteta 30 tona. U međuvremenu je Inspekcija Republike Srpske izdala prekršajni nalog za nelegalno skladištenje guma i naložila pribavljanje potrebnih dozvola. Od januara pa do 12.06 2017. godine Polugić je pribavio određena dokumenta i ista dostavio Ministarstvu kako bi dobio potrebnu dozvolu za skladištenje otpadnih guma.

Ministarstvo je razmotrilo zahtjev i isti ODBILO, rješenjem broj 15.04-96-6/17.od 14.06.2017. godine.

Očito se pogon ” Za bravariju” gradi sa pravom namjerom da se u istom spaljuju otpadne gume. U tom cilju već su  angažovani određeni “likovi”iz našeg sela koji šire propagandu kako nam je to potrebno i čak se spremaju da prikupljaju potpise podrške za račun onih koji žele da kod nas rade ono što nije uspjelo u Mostaru, Lukavcu, Modriči  i što je nezamislivo u savremenom svijetu.”

Udruženje građana Sprečanska Dolina

Prilog : Odbjenica za skladište guma.

kliknite na link  ODBIJENICA GUME

Komentariši

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.