Ponedjeljak , 6 Aprila 2020, 2:17
Home / Religija i Crkva / BOŽIĆNO JUTRO U HRAMU U GRAČANICI

BOŽIĆNO JUTRO U HRAMU U GRAČANICI

„Devet godina je otkako u ovom hramu služim molitvu i ovo je prvi put da je prisutno ovoliko vjernika“, rekao je sveštenik Jovica Lazarević nakon jutrošnjeg bogosluženja i čitanja Božićne poslanice patrijarha Irineja u hramu Hristovog Vaznesenja u Gračanici, ne skrivajući sreću i zadovoljstvo.

Inicijativa „Obnovimo sebe – obnovimo hram“, koju je sveštenik Jovica pokrenuo sa nekolicinom prijatelja, rezultirala je značajnim brojem vjernika, koji su rođenje Isusa Hrista proslavili u jednom od najstarijih hramova ove regije.

„Srećan sam kad vidim sve ove vjernike, posebno zbog činjenice da se nerijetko dešava da bogosluženju ne prisustvuje niti jedan vjernik, što je bio slučaj i sa prošlim Božićem. Nadam se da ćemo i u budućnosti, a posebno kada su veliki hrišćanski praznici, zajedno molitveno slaviti u ovom hramu i da će nas biti svaki put sve više“, rekao je sveštenik Jovica, naglasivši da kompletna Gračanička parohija ima samo 20 domaćinstava.

Među prisutnim vjernicima jutros je u Gračanici bilo najviše stanovnika opštine Petrovo, među kojima je bio i načelnik ove opštine Ozren Petković.

Božićna liturgija u Gračanici ,07.01.2019.

Božićna liturgija u Gračanici ,07.01.2019.

Publiée par PETROVOinfo.com sur Lundi 7 janvier 2019

video preuzet sa facebook profila petrovoinfo

Komentariši

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.