Srijeda , 5 Avgusta 2020, 22:57
Home / Vijesti / Akcija uređenja izletišta Kiseljak

Akcija uređenja izletišta Kiseljak

Većina se možda sjeća, a neki možda i ne znaju da je u Boljaniću postojao izvor mineralne vode Kiseljak.  Većina nas je svoje djetinjstvo provela upravo na tom mjestu. Tu smo se kupali, igrali fudbal, košarku, roštiljali, pekli pečenjke koje smo kradom brali u obližnjim njivama, družili se i provodili većinu svog slobodnog vremena. Nije nam tada smetalo što su golovi bili dvije cigle ili oveća kamena, što nam je bazen bio zarđala kupatilska kada, što je lopta često išla u obližnju baru, što su nas komarci ujedali. Nama kao djeci u to vrijeme nije bilo teško ni  da sakupimo novac i da sami sebi betoniramo poligon za basket.

Mi smo odrasli, razišli se svako svojim putem, voda je prestala da teče, a naše izletište Kiseljak je prepušteno zubu vremena. Tužno je bilo vidjeti kako je sve oronulo i zaraslo u korov.

Naše vrijedne komšije su odlučile da spase naš Kiseljak od daljeg propadanja te su pokrenuli akciju uređenja samog lokaliteta. Oni su pokazali da nije bitno ko je koja politička partija i da svojom voljom, trudom i slogom možemo svoju okolinu učiniti ljepšim mjestom za život. Prije dva vikenda je prava ljepota bilo vidjeti njih petnaestak kako krče put od glavne ceste prema Raskršću. Predhodnog vikenda je akcija nastavljena i okrčen je i Kiseljak.

U daljem planu nam je ponovno aktiviranje izvorišta mineralne vode, kopanje manjeg bazena za dječicu i dodatno uređenje. Nadamo se da će Kiseljak  ponovo biti mjesto na kojem će se igrati neki novi klinci, a mi  matorci moći popiti hladnu pivu i zapaliti roštilj u društvu prijatelja i komšija.

Sve pohvale za najvredniji i najsložniji komšiluk. Čast je ovih dana biti dio Vas.

 

 

Komentariši

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.