Ponedjeljak , 1 Juna 2020, 22:37
Home / Religija i Crkva / U Manastiru Ozren služena Sveta Tajna Jeleosvećenja

U Manastiru Ozren služena Sveta Tajna Jeleosvećenja

U MANASTIRU OZREN SLUŽENA SVETA TAJNA JELEOSVEĆENjA

Vladika zvorničko-tuzlanski Hrizostom, uz sasluženje sedam sveštenika, danas je u manastiru Svetog Nikole na Ozrenu služio Svetu arhijerejsku liturgiju a potom i Svetu tajnu jeleosvećenja.

Manastirska crkva bila je pretijesna za veliki broj vjernika koji su u ovu svetinju došli sa prostora cijelog Ozrena, iz Brčkog, Bijeljine, Teslića, Doboja i drugih mjesta ovog dijela Republike Srpske, kao i značajan broj pripadnika Oružanih snaga BiH.

Utemeljena u Svetom pismu, Sveta tajna jeleosvećenja vrši se, ne samo nad onima koji boluju od neke naročite bolesti, nego i svim vjernima, jer ova sveta tajna ima pozitivno dejstvo i pozitivan uticaj kako na dušu, tako i na tijelo.

„Sveta tajna jeleosvećenja u manastiru Ozren vrši se tradicionalno na Veliki utorak. Zahvaljujem vjernom narodu koji je danas došao u našu svetinju a posebno narodu Ozrena, koji nam je puno pomogao“, rekao je jeromonah Serafim, vršilac dužnosti nastojatelja manastira Ozren. On je posebno naglasio važnost sprege crkve, sveštenstva i vjernika, a pun manastir i porta pokazali su veliku crkvenu svijest naroda.

Služba u manastiru Ozren trajala je više od tri časa a nakon toga vjernici su se okrijepili uz posnu trpezu, koju je pripremilo bratstvo manastira i Kolo Srpskih Sestara iz Petrovo.

Aktiv žena SRPSKE DEMOKRATSKE STRANKE iz Boljanića je organizovao besplatan prevoz za mještane sela Boljanić koji su su u velikom broju prisustvovali današnjoj liturgiji. Većina poklonika se danas pričestila, svi su miropomazani i osveštano je ulje i brašno koje je podjeljeno svim prisutnim vjernicima.

Vjernici  su ponijeli blagoslov i lijepe utiske iz manastira.

izvor: k3 televizija Prnjavor

manastir-ozren.com

boljanic.com

Komentariši

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.